تحلیل توسعه روان‌شناختی در سیاست‌گذاری عمومی و توسعه پایدار ایران - اسماعیل زاده, میثم; نظری, علی اشرف; ابطحی, سید مصطفی; رستمی, رضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
هدف این پژوهش تحلیل توسعه روان‌شناختی در سیاست‌گذاری عمومی و توسعه پایدار ایران است. این پژوهش(توصیفی- تحلیلی) با استفاده از تجزیه‌وتحلیل داده‌های گردآوری ‌شده که به روش کتابخانه‌ای می‌باشد، به تبیین موضوع پژوهش حاضر پرداخته‌ است. توسعه فرايندي پيچيده است که شاخص‌هاي متعددي در دستيابي به آن نقش دارند. نظريات مختلفي و در باب توسعه ارائه شده و هر کدام بر جنبه‌هايي خاص از علل و عوامل توسعه تأکيد دارند. اين نظريات بر شاخص‌هايي از قبيل جغرافيا، سياست، شرايط بين‌المللي و غیره متمرکز شده‌اند. یکی از مهم‌ترین ابعاد محوری تحقق توسعه یعنی نقش آفرینی عوامل روان‌شناختی در فرایند تدوین سیاست‌گذاری عمومی توسعه در ایران می‌باشد که همگام با سایر ابعاد توسعه کمتر بدان پرداخته شده است. از همین‌رو در پژوهش حاضر به نقش و جایگاه عوامل روان‌شناختی در توسعه ایران به عنوان محرک قوی این تحقیق در فرایند سیاست‌گذاری عمومی ایران پرداخته شده است. یافته‌ها حاکی از این است که در کشور ما علیرغم درگیر بودن افراد و نهادهای مختلف در فرآیند تدوین سیاست‌گذاری عمومی کاستی‌هایی در این زمینه به خصوص کم رنگ بودن رویکرد روان‌شناسی احساس می‌شود. به عبارتی در توسعه به رویکرد روان‌شناسی به مانند سایر رویکردهای جامعه شناختی و سیاسی و فرهنگی پرداخته نشده است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که توسعه روان‌شناختی با ایجاد نگرش‌های بازسازی شده سبب تحقق حکمرانی خوب و توسعه مبتنی بر سیاست‌گذاری‌های مطلوب در ایران می‌شود.