بررسی تطبیقی نظریه عدالت اجتماعی دراندیشه امام سجاد(ع)(باتکیه بر صحیفه سجادیه) و جان راولز - نوروزی نژاد , فروزان; رحمانی تیرکلائئ, حسین; قریشی کرین, سید حسن; پریمی, علی (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
یکی از مهم‌ترین موضوعات اجتماعی در جامعه، عدالت اجتماعی است که ائمه شیعه در تبلور آن در ساحت عملی و نظری تلاش بسیاری نموده‌اند، امام سجاد(ع) در فرازهای دعای متعدد خود که در صحیفه سجادیه آمده به این مسأله تأکید فراوان دارد. هدف اصلی این مقاله به بررسی تطبیقی نظریه عدالت اجتماعی در دو منظومه اندیشه‌ای، یعنی اندیشه امام سجاد(ع) و جان راولز می‌پردازد. برای دستیابی به این هدف، روش تحلیل مقایسه‌ای مورد استفاده قرار گرفته است. در این تحقیق، اصول و مفاهیم عدالت اجتماعی در اندیشه‌های مورد مطالعه مورد تحلیل و مقایسه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می‌دهند که امام سجاد(ع) و جان راولز دیدگاه‌ها و رویکردهای متفاوتی درباره عدالت اجتماعی دارند. در اندیشه امام سجاد(ع)، عدالت اجتماعی بر پایه اصول دینی و خداشناسی بنا نهاده می‌شود و تأکید بر توزیع منصفانه ثروت، رفع تبعیض، ارزش قائلی به تحقق اخلاق اجتماعی است. از سوی دیگر، جان راولز به عدالت به‌عنوان توافقی بین افراد با دیدگاه‌های مختلف تعریف می‌دهد و تاکید بر حفظ حقوق اساسی هر فرد و توزیع منصفانه ثروت براساس و توافق‌های اجتماعی دارد.