بررسی تأثیر فضاهای بی دفاع شهری بر رفتارهای پرخطر در شهر تهران (مطالعه موردی، منطقه 4) - علیزاده , فاطمه; محسنی , رضاعلی (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
امروزه به دلیل رشد شهرنشینی و ظهور کلان شهرها، پیامدهای منفی متفاوتی را شاهد هستیم که با آسیب‌ها و ناهنجاری‌های متعددی همراه شده است که بایستی سریعاً شناسایی، کنترل و مدیریت شوند. ازاین‌رو در این مطالعه که به روش توصیفی - پیمایشی اجرا شده، هدف بررسی تأثیر فضای بی‌دفاع شهری بر بروز رفتارهای پرخطر شهروندان در شهر تهران است. جامعه آماری پژوهش حاضر را ساکنین منطقه 4 شهرداری تهران تشکیل می‌دهند که نمونه‌ای متناسب با جمعیت این منطقه با فرمول کوکران به تعداد 384 نفر با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب گردید. داده‌های این پژوهش از طریق روش اسنادی با ابزار فیش‌برداری و روش پیمایشی از طریق پرسش‌نامه محقق ساخته جمع‌آوری‌شده است. جهت تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده، ضمن استفاده از آمار توصیفی، به برآورد ضریب همبستگی و تخمین معادلات رگرسیونی اقدام گردید. نتایج حاصله نشان داد همان‌طور که انتظار داشتیم رابطه آماری معناداری بین فضاهای بی‌دفاع شهری و بروز رفتارهای پرخطر وجود دارد. از سوی دیگر بین فضاهای بی‌دفاع شهری و نوع رفتارهای پرخطر در شهر تهران نیز رابطه آماری معناداری دیده می‌شود که بایستی هرکدام با شیوه‌های علمی مناسب، کنترل و مدیریت شوند.