کریم امیری فیروزکوهی؛ غزلسرایی نامدار در عرصه تاریخ و ادبیات معاصر ایران - پیری, حسین; طبسی, حمید; فاتحی, محمد (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
شاعر و متفکر بزرگ معاصر، استاد امیری فیروزکوهی، مختلص به امیر و ملقب به سید الشعراء بی‌تردید از قله‌های رفیع دانش و ادب معاصر و از مفاخر کم نظیر روزگار ما محسوب می‌شود. شناخت و معرفی ایشان از این رهگذر، امری ناممکن است. شاید بهترین سند هویت علمی و ادبی امیر همان آثار نامبرده می‌باشد که آن هم مستلزم تحقیق و تعمیق بسیار است؛ چرا که ایشان قریحه‌ای بسیار توانا و شاعرانه داشت و به قوه ابتکار و مضمون آفرینی و تصویر پردازی نیز مجهز بود. از افتخارات امیر همین بس که رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌اله خامنه‌ای، ایشان را یکی از بهترین غزل‌سرایان زمان معاصر معرفی و و به سیدالشعراء ملقب می‌نمایند. استاد امیری، در کلام سخن سنجان شعر و ادب نیز همواره به بزرگی یاد شده است. لطف کلام امیری فیروزکوهی به‌خصوص در غزل، او را از شاعران ممتاز در این قالب در عصر حاضر قرار داده است؛ به طوری که او را از احیاگران سبک هندی در دوره معاصر می‌دانند. امیری که از خاندانی صاحب‌نام بود، در میان سخنوران معاصر چهره‌ای شناخته شده با تمام ویژگی‌های یک شاعر تراز اول را دارد.