بررسی جایگاه جوانان در فضای اجتماعی و ارتباط آن با آرمان ـ ارزش‌های معاصر - شیخ طاهری , محمدرضا; ذوالفقاری, ابوالفضل; راهی, حمید رضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
پژوهش حاضر در پی بررسی جایگاه جوانان در اجتماع و ارتباط آن با آرمان و ارزش های معاصر بوسیله‌ی‌ایده‌ی فضای اجتماعی بوردیو می‌باشد، تا بدین طریق از جبرگرایی نهفته در‌ اندیشه طبقاتی کلاسیک فاصله بگیرد، و سایر عوامل مؤثر مانند روابط اجتماعی و فرهنگ را هم در نظر گرفته باشد. بدین طریق با اتکاء به تئوری بوردیو که در ذیل فضای اجتماعی در پی سرمایه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است به دنبال بررسی این فرضیه هستیم که، بین جایگاه جوانان در فضای اجتماعی و ارتباط آنها با آرمان - ارزش‌های معاصر ارتباط مثبت وجود دارد. هدف پژوهش شناخت نوع رابطه فضای اجتماعی با آرمان - ارزش‌های معاصر در بین جوانان است. روش تحقیق بصورت پیمایشی و داده‌ها بصورت میدانی بوسیله‌ی پرسشنامه گردآوریشد.جهت بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون t-test، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، رگرسیون و پیرسون استفاده شده است. آرمان و ارزش های معاصر در این پژوهش شامل سرزندگی، دلبستگی و ارزش های سیاسی معاصرتعریف شده اند که بر خلاف آرمان و ارزش های دوران مدرن یعنی برابری، همبستگی و عدالت بوده اند. یافته های پژوهش در بررسی فرضیه اصلی با توجه به مقدارهای(sig=./…) و(R=./332) نشان دهنده‌ی ‌این است که بین جایگاه جوانان در فضای اجتماعی و آرمان و ارزش های معاصر رابطه مثبتی وجود دارد.