سلامت اجتماعی جوانان و ارتباط آن با عملکرد خانواده - صفری, حسین; حقی, ناصر (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی برای دسترسی به سلامت کامل تنها سلامت جسمی و روانی کافی نیست بلکه سلامت اجتماعی نیز ضروری است. فرد سالم اجتماعی فردی است که عملکرد خوبی در جامعه داشته و اجتماع را فضایی برای رشد و شکوفایی بداند و خود را متعلق به اجتماع دانسته و در پیشرفت آن سهیم باشد. بخشی از سرمایه انسانی هر جامعه سلامت است و سلامت اجتماعی جامعه سالم را بدنبال دارد. جامعه ایران یک جامعه جوان است و توجه به سلامتی اجتماعی آنان اهمیت خاصی دارد. بر این اساس، هدف تحقیق این است که آیا عملکرد خانواده در سلامت اجتماعی جوانان تاثیر گذار است. روش پژوهش به لحاظ گردآوری داده ها از نوع غیر آزمایشی یا توصیفی- همبستگی و به لحاظ اجرا از نوع زمینه یابی یا پیمایشی بوده و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است. جامعه آماری پژوهش شامل جوانان 29-18 ساله شهر تبریز در سال 1402 بوده و حجم نمونه 384 نفر است. بر اساس نتایج تجزیه و تحلیل داده ها عملکرد خانواده و سلامت اجتماعی در بین جوانان مورد مطالعه در حد متوسط به بالا بوده و عملکرد خانواده تاثیر معنی داری بر سلامت اجتماعی جوانان دارد. بطور کلی به موازات عملکرد سالم تر خانواده ها در حل مشکلات، ایفای نقش ها و پاسخگویی و مشارکت عاطفی سلامت اجتماعی جوانان بهتر است. نتایج این پژوهش می تواند برای خانواده ها و سیاستگذاران اجتماعی بسیار مفید و موثر باشد.