واکاوی شاخص‌‌های بینشی ارتش انقلابی در اندیشه‌‌ قرآنی امام خامنه‌ای (مدظله العالی) - محمدحسنی, عباس; آقاصفری, علی‌ (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
تاکنون درباره‌ی علل تأثیرگذاری انقلاب اسلامی در جهان و عوامل نفوذ آن در جان‌‌ها؛ پژوهش‌‌های فراوانی از جانب دوستان و دشمنان با اهداف متفاوت انجام‌شده است. به نظر می‌‌آید یکی از اساسی‌ترین عنصر برانگیزاننده پژوهشگران این است که انقلاب اسلامی با چشم‌انداز توحیدی افزون بر ایجاد تغییرات بنیادی و ساختاری در ایران، با راهبردهای مبتنی برآموزه‌های قرآنی موجب بیداری مسلمانان و آزادی‌‌خواهان و شکل‌گیری جریان‌های در برخی از کشورها و فعالیت‌های مؤثر آنان در سطح منطقه و جهان شده است. تحقیق حاضر که یکی از آن نوع پژوهش‌ها است و با نگاه متفاوت و متمرکز بر کشف و استخراج شاخص‌‌های دانشی و بینشی ارتش انقلابی در اندیشه‌‌ی قرآنی امام خامنه‌‌ای انجام‌شده و برای نیل به مطلوب با روش اسنادی از نوع توصیفی- تحلیلی سامان‌یافته است. یافته‌ها نشان می‌دهد جمهوری اسلامی بر اساس منظومه‌ی فکری امامین انقلاب، در سیاست‌گذاری‌های داخلی و خط‌مشی‌های خارجی خود، همواره همه‌‌ی نیروهای مؤثر در پیش برد اهداف و تحقق بخشی آرمان‌‌ها و ازجمله نیروهای مسلح و ارتش را سفارش و ارشاد به لحاظ کردن شاخص‌ها مبتنی بر آموزه‌های قرآنی کرده‌‌اند. نتایج نشان می‌‌دهد پایه‌ای‌ترین معیارهای ارتش انقلابی از منظر امام خامنه‌‌ای بصیرت دینی، مسئولیت‌پذیری، دشمن‌‌شناسی، وقت و موقعیت‌شناسی است. و همچنین به دست آمد افزون بر آن‌ها اهتمام به دانش‌های تخصصی، بهره‌‌‌گیری از توانایی‌‌های فنی و حاکم سازی نظام آموزشی پژوهش محور از دیگر شاخص‌‌های مورد اهتمام ویژه بوده و رهنمودهای امام خامنه‌ای در خصوص هرکدام از بطن و متن کلام وحی استخراج و مستندسازی شده است. ره‌آوردهایی حاکی از آن است که راز ماندگاری و شکوفایی و استعلای روزافزون نظام متعالی اسلامی، در حوزه بینشی بایست  به واکاوی گرفته شود  و بر همین اساس به نظر می‌‌آید تفاوت جوهری ارتش انقلابی با سایر ارتش‌‌ها درگرو فهم نظری و سپس التزام علمی به شاخص‌های به‌دست‌آمده است.