تبیین تعارض در جایگاه و تصمیمات شورای عالی عتف و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بر نظام علم و فناوری از منظر سیاستگذاری و حقوقی - برادران علیرضا; جاوید محمدجواد; علوی پرویز (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
دولت‌ها در دنیای مدرن تلاش می‌کنند که با اعمال سیاست‌گذاری دقیق، ایجاد ساختارهای مناسب اداری و تعریف جایگاه‌های مشخص برای نهادهای تصمیم‌گیر در زیست‌بوم علم و فناوری، حق آموزش و حق بر آموزش را که از جمله حقوق بنیادین بشر محسوب می‌شود، به کلیه شهروندان تعمیم دهند. در کشور ما، نهادهای متعددی نظیر مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور و... مسئولیت تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در زمینه توسعه و تعمیق آموزش عالی را بر عهده دارند. در مقاله حاضر، سعی بر این است که جایگاه دو نهاد مهم در آموزش عالی کشور، یعنی شورای عالی عتف و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور، که به طور مستقیم بر زیست‌بوم علم و فناوری تأثیر داشته‌اند، بررسی شود و در نهایت، کارآمدی یا ناکارآمدی تصمیمات و اقدامات این دو نهاد مهم مورد تحلیل قرار گیرد.