ابعاد، ویژگی‌ها و شاخصه‌های نظام انقلابی در اندیشه آیت الله خامنه‌ای - رستمي ابراهيم; توحيدفام محمد; حاتمي محمد رضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
نظریه نظام انقلابی از مهمترین ارکان بیانیه گام دوم انقلاب و از تجربیات گرانبهای گام اول انقلاب اسلامی است و در فرمایش رهبر انقلاب است که هرگاه کارگزاران نظام به آن توجه کرده اند اقداماتشان موفقیت آمیز بوده است و هرگاه به آن کم توجهی شده است حاصلی جز دلزدگی، سکون و رکود نداشته است. در پژوهش پیش رو ابعاد و ویژگی‌ها و شاخصه‌های نظام انقلابی در نگاه حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. سوال ما در این پژوهش این می‌باشد که، نظام انقلابی در کلام و اندیشه ایشان دارای چه ویژگی‌ها و شاخصه‌هایی می‌باشد که برای تداوم و ماندگار بودن انقلاب موثر می‌باشد. در این پژوهش ما به روش توصیفی و تحلیلی با استفادهاز بیانات حضرت ایت الله خامنه‌ای به شرح شاخصه‌ها و ارکان نظام انقلابی پرداخته‌ایم. فرض ما این است که حضرت آیت الله خامنه‌ای نظام انقلابی را دارای ابعادی میدانند که این نظام را تعریف می‌کنند که عبارتند از ۱-نگاه یا اندیشه انقلابی ۲-روحیه انقلابی ۳-اقدام و عمل و مدیریت جهادی، نظریه نظام انقلابی، نظریه‌ای ناظر به عمل، عامل و ساختار است و لذا ناظر به عملی است که در راستای خودسازی (عامل) و جامعه پردازی (ساختار) است. خود سازی که اولین رکن نظریه انقلابی است عاملی بسیار اثرگذار و اثربخش در تداوم انقلاب و مقابله با دشمنان انقلاب است و دلیل اصلی شکست و هزیمت از نگاه آیت الله خامنه‌ای عدم خودسازی و آلوده شدن به شهوات است، خود سازی در دو بعد فکری-عقیدتی و روحی-اخلاقی باید شکل بگیرد. در دومین رکن نظریه نظام انقلابی یعتی جامعه پردازی انسانها پس از ساختن خود در ابعاد مختلف باید به ساختن و پرداختن جامعه خود همت بگمارند و با شکل دادن و پیدا کردن هویت خود با ساختن خانواده‌ای اسلامی و با هویت، جامعه اسلامی را شکل دهند و در نهایت به مهمترین رکن نظام انقلابی که هدف اساسی و نهایی آن یعنی شکل گیری تمدن نوین اسلامی دست یابند.