راهکارهای تحقق مولفههای تمدن ساز بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باتاکید بر علم، معنویت و اقتصاد - باقری محمد مهدی; گلشنی علیرضا; بیابان نورد سروستانی علیرضا (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
انقلاب اسلامی در حالی چهلمین سال پیروزی خود را پشت سر می‌گذارد و به دهه پنجم خود وارد می‌شود که فراز و فرود‌های متعددی را طی این مدت پشت سر گذارده است. در چنین نقطه عطفی رهبر انقلاب، با صدور بیانیه گام دوم انقلاب، توصیه‌هایی را در رسیدن به قله‌های پیشرفت ارایه دادند.از آنجا که ساخت و پیشرفت ایران اسلامی در حیطه کار جوانان است و معمولا توان و انرژی جوان ایرانی استعداد عبور از این کار بزرگ را دارد رهبر انقلاب مخاطب این گام بزرگ را جوانان دانسته و مولفه‌های تمدنی را جهت پیمودن این راه بزرگ سفارش داده اند. تمدنی که مبتنی بر الگوهای بومی باشد و هم الگوی دینی را در خود بگمارد.پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی–تحلیلی و بهره گیری از آیات قرانی، رهنمودهای رهبر انقلاب، و تجربیات تاریخی گذشته و بررسی اسناد و مراجعه به کتابخانه، در پی پاسخ به این سوال اساسی است که راهکارهای عملی تحقق مولفه‌های تمدنی بیانیه گام دوم انقلاب در جامعه چیست؟(با تاکید بر علم، معنویت، اقتصاد) یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد برای تحقق مولفه‌های تمدنی در جامعه می‌بایست توجه ویژه‌ای برزیست بوم ایرانی صورت پذیردکه تدوین الگویی بومی و تدوین یک نظام نامه ساختاری در حوزه مسایل اجتماعی، آموزشی و اخلاقی صورت پذیرد و در این نظم ساختاری یک اراده و عزم ملی از جانب همه عناصر تاثیر گذار در تمام سطوح پیش برنده جامعه بوجود آید تا مسیر تمدنی در بیانیه گام دوم محقق شود.