عوامل اقتصادی - اجتماعی موثر بر روند مشارکت بخش خصوصی در توسعه‌ی آموزش و پرورش ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون (مطالعه‌ی موردی آموزش و پرورش شهرستان سبزوار) - نارنجی ثانی آزاده; محمودزاده علی اکبر; ایمانیان اردبیلی مسعود (مطالعات سیاسی-اجتماعی تاریخ و فرهنگ ایران)
هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی روند مشارکت بخش خصوصی در توسعه‌ی آموزش و پرورش ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون و عوامل اقتصادی - اجتماعی موثر بر آن؛ مطالعه‌ی موردی آموزش و پرورش شهرستان سبزوار بوده است. جهت تبیین فرضیات از روش ترکیبی استفاده شد که عبارتند از: 1. روش پیمایشی، 2. روش میدانی، 3. روش اسنادی. ابزارهای جمع آوری داده‌ها نیز عبارت است از: 1. فیش 2. پرسشنامۀ محقق ساخته، 3. مصاحبه و 4. مشاهده. جامعه‌ی آماری پژوهش حاضر کلّیه‌ی مالکیان و سهامداران مدارس غیرانتفاعی شهرستان سبزوار از انقلاب اسلامی ایران تاکنون می‌باشند که در مجموع 125 نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی انتخاب شدند. در این تحقیق، اطلاعات جمع آوری شده جمع آوری شده با استفاده از آماره‌های توصیفی و آماره‌های استنباطی بدست آمده از جامعه آماری با استفاده از تکنیک‌های آماری مناسب و نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل، و پس از پردازش به شکل اطلاعات ارائه شده است. نتایج فرضیات پژوهش نشان داد که مشارکت بخش خصوصی در توسعه‌ی آموزش و پرورش ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون (مطالعه‌ی موردی آموزش و پرورش شهرستان سبزوار) روندی رو به رشد داشته و عوامل اقتصادی - اجتماعی بر آن تأثیر مثبت داشته‌اند.